РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА РЕКОРД НА ХАЙДУШКАТА ПЪТЕКА 2022 Е ОТВОРЕНА

Приятели,

Регистрацията за Рекорд на Хайдушката пътека 2022 вече е отворена.

За втора поредна година, събитието ще се проведе на 6 май, Гергьовден, заедно с Юнашки игри “Хайдушка среща”.

Повече информация за събитието и програмата, можете да намерите тук.

Може да се регистрирате тук.

Състезанието „Рекорд на Хайдушката пътека“ се отлага за 6 май 2021 г.

Скъпи приятели,

Рекорд на Хайдушката пътека се отлага за 6 май 2021г.

Това решение е продиктувано от идеята, че трябва да бъдем отговорни към себе си и околните и в условията на разрастващата се епидемия да ограничим социалните си контакти до минимум.

Отваряме форма за регистрация, чрез която вече може да се записвате и ще имате достатъчно време за да тренирате сред природата.

Бъдете здрави и тренирайте!

Състезанието „Рекорд на Хайдушката пътека“ ще бъде отложено

Приятели,

поради обявения  за утре, 3-март, жълт код за поледици и заледявания  в цяла България от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН и затворените пътища, правещи невъможно участието на много от състезателите,  Ви съобщаваме, че състезанието „Рекорд на Хайдушката пътека“ ще бъде отложено.  

На негово място, утре от 9:00 часа ще стартира неформалното  „Патриотично снежно изкачване по Хайдушката пътека с баряк в ръка“ за всички, които искат да усетят тръпката. Наградата за първия изкачил се е 5 литра червено вино от Винарска изба Афузов.  За всички ентусисиасти ще бъде осигурен топъл чай на старта.

Приканваме Ви да носите топли дрехи и подходящи обувки, както и дрехи за преобличане, тъй като на места снежната покривка е с дебелина над 60 сантиметра.

Нов рекорд за изкачване на Хайдушката пътека

Приятели, днес бе поставен нов рекорд за изкачване на Хайдушката пътека. Световният шампион по планинско бягане Шабан Мустафа постигна време 00:23:53 и подобри собственото си време с 22 секунди. 

Официалните резултати от състезанието може да видите тук.

Регистрацията за “Рекорд на Хайдушката пътека” 2017 е отворена

На 25 ноември 2017 г. ще се проведе третото издание на състезанието “Рекорд на Хайдушката пътека”.

Своята регистрация можете да направите като попълните формата тук.

След 15 ноември 2017г. може да получите Вашите стартови номера от Информационен център на парк „Сините камъни“ в началото на Хайдушката пътека. За целта носете документ за самоличност, а за лицата под 18 години е задължително присъствието на родител.

Успех!